lauantai 2. tammikuuta 2016

Joulu 2015 Rukalla

Ei pidä unohtaa meidän koti-Suomen luontoa, joka on älyttömän kaunis, varsinkin pohjoisessa. 
Vietettiin joulumme Kuusamossa, Rukatunturin varrella somassa pienessä mökissä, joka oli erinomainen valinta lähteä pakoon etelä-suomen mustaa joulua. Lumesta notkuvat puut, porot ja kaunis Rukatunturi teki meille ihanan jouluisen fiiliksen, mitä Kouvolassa en ennen lähtöä oikein kerinnyt saamaan puutteellisen lumen ja +10 asteen 
lämpötilan takia.

Lähdimme 22.12 kuuden aikaa aamulla taittamaan matkaa täältä etelästä kohti pohjoista. Matkaan meillä meni n. 11 tuntia kaikkine pysähdyksineen. Yllätyimme kuinka äkkiä matka loppujen lopuksi hurahti, eikä edes kerennyt pitkästyttämään, mutta mikäs siinä ajellessa hyvässä seurassa. Lumiraja tuli vastaan vasta Kajaanin kohdilla ja sielläkin lunta oli ihan vain sentin verran. Ihmetytti kuinka pitkälle sai ajaa löytääkseen lunta. Kuusamoon saapuessamme meillä oli vielä hyvin aikaa tehdä jouluvalmisteluja ja maisema olikin jo ihan toisenlainen. Lunta oli noin puolisen metriä, mutta pakkasta ei niinkään. 

Seuraavana aamuna herätessä mökin mittari näytti -18. Erikoista, kuinka lämpötila voi vaihdella hetkessä niin hurjasti kahdenkymmen lämpöasteen välillä. 
Kireä pakkanen oli luonut meille upean valokuvaus sään ja kyseisenä päivänä tulikin otettua monen monta hyvää otosta, joista tässä teille muutama. 







Reissuun mukaan päässyt Minni oli innoissaan päästessään leikkimään lumihankeen, jonne se hukkuikin niin, ettei koirasta näkynyt vilaustakaan. Kauaa se ei kuitenkaan pystynyt kovassa pakkasessa touhuumaan, jonka jälkeen se aina juoksi saunan lauteille lämmittelemään. Sauna oli meilläkin kovassa päivittäisessä käytössä unohtamatta koiraamme, joka tunkeutui joka ikinen kerta mukaan ottamaan löylyt. 

   
Jouluaattona yritettiin ihan vain olla aloillaan mökissämme ja nautiskella takkatulen ääressä aaton tunnelmasta, mutta tulihan siinäkin ohella käytyä rekiretkellä pukin porolla ja pienellä hiihtoretkellä lähi maastossa. Illalla vain oleilimme, söimme jouluherkut ja avasimme ''pukin tuomat'' paketit. Taidettiin olla kilttejä, kun niin monta pakettia meillekkin tuli. 


  
Viiden vuorokauden mittainen lomamme hurahti niin äkkiä, että olisi ollut enemmän tekemistä, kuin aikaa. 
Käytiin yhtenä iltana laskettelemassa Rukan hurjissa rinteissä (itselleni oli ainakin hurjat, koska en ole kauheen tottunut laskettelija, joten lensin mm. muutamaan otteeseen pyllylleni) ja toisena moottorikelkkailemassa sukulaisteni opastuksella. 


Olisin voinut olla vaikka viikon vielä lisää ellei enemminkin ja nauttia pohjoisen ihanasta tunnelmasta ja noista upeista maisemista, mutta minkäpä sille voi kun työt kutsuvat. 
Oli karua, sekä haikeeta ajaa takaisin Kouvolaa kohti, kun lumi vain väheni ja väheni ja lopulta sitä ei ollutkaan enää yhtään. Tämä reissu oli mahtava ja pakko kokea tuo talven ihmemaa ensi jouluna uudestaan, jos suinkin mahdollista!  ❤️ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti